The Rural Diaries – Hilarie Burton Morgan

Vacker, ärlig och inspirerande!

Jag har länge varit team One Tree Hill. Och minst lika länge har jag varit Team Peyton Sawyer. Jag älskade Peyton. Jag ville vara som hon. Teckna som hon. Ha lika fint hår som hon. Vara lika klok som hon. Men efter att ha läst The Rural Diaries är jag helt Team Hilarie Burton. Hon är rolig, vacker, stark, klok och jordnära. Och alla dessa stora egenskaper ryms i hennes lilla memoar; The Rural Diaries – Love, Livestock, and Big Life Lessons Down on Mischief Farm.

The Rural Diaries: Handlingen i korta drag

The Rural Diaries är en fängslande memoar skriven av just Hilarie Burton, en amerikansk skådespelerska, producent och författare. Burton är känd för sina roller i populära TV-serier som One Tree Hill och White Collar. Men här skildrar hon sin resa från ett hektiskt storstadsliv till en mer lugn och idyllisk tillvaro på landsbygden. Tillsammans med sin man, skådespelaren Jeffrey Dean Morgan, beslutade hon nämligen att lämna Los Angeles och flytta till Mischief Farm i en liten lantlig stad i norra delen av delstaten New York och det är det vi får följa i boken. Men boken handlar inte bara om Burtons resa från stress till frid. Det är också hennes kärleksbrev till en plats, en stad, en gemenskap, en man och sina barn.

Genom boken betonar Burton vikten av att odla relationer med grannar, stödja lokala företag och finna tröst i den enkla tillvaron. Hennes reflektioner över människors samhörighet påminner oss om den djupa påverkan som gemenskap kan ha på välbefinnande och lycka.

I boken vävs personliga anekdoter, erfarenheter, minnen, reflektioner och privata fotografier samman för att skapa en uppslukande berättelse. Burton guidar läsaren genom sina prövningar och bedrifter, såväl från yrkeslivet som det privata. Hon går in på utmaningar som kvinnor möter inom underhållningsbranschen. Utmaningar som kom av att lära sig att sköta en gård och ta hand om djur. Men även om de prövningar hon och maken gick igenom i kampen om att utöka familjen. Denna blandning av professionella och personliga berättelser ger memoaren en djupare dimension. Förutom det tar Burton läsarna genom årstiderna och fångar naturens skönhet i den här boken.

The Rural Diaries: Min läsupplevelse

Åh, det var länge sedan jag läste en bok som fick mig att känna så många olika känslor på en och samma gång. Jag skrattade rakt ut flera gånger, jag fnissade, jag grät både av lycka och av sorg, jag njöt och jag drömde mig bort till en gård på amerikanska landsbygden. Det måste ha varit ren komik att beskåda min läsupplevelse av denna memoar. 

I stort är The Rural Diaries ett kärleksbrev till landsbygden, naturen och det enkla livet. Därför trodde jag aldrig att den skulle få en så stor inverkan på mig som den fick. Men jag blev inspirerad av den och den fick mig att reflektera över mitt eget liv. Jag blev påmind om att sakta ner, uppskatta det lilla, omfamna naturens kraft och söka balans i vardagen. Den här boken var alltså balsam för själen helt enkelt och den hade allt.

Jag blev också väldigt imponerad av Hilarie Burtons sätt att skriva. Boken är fylld av värme, självdistans, humor och äkthet. Hon reflekterar över sitt liv med att uppfostra en familj på landsbygden, odla den egna maten och finna tröst i enkla saker i lantlivet. Men hon öppnar dessutom på ett ärligt sätt upp om relationen till sin make, glädjen och kampen med moderskapet och vikten av att hitta balans i livet. 

Med sin förmåga att skapa en stark koppling med läsarna tar Hilarie Burton oss med på en resa fylld av äventyr, kärlek, lärdomar och självutveckling. Genom sin personliga, ärliga och igenkännbara berättelse ger hon oss en inblick i hennes värld och skapar på så sätt en känsla av samhörighet och empati. Dessutom visar hon oss att förändring och anpassning kan vara utmanande, men samtidigt berikande och lärorikt.

Slutsats

The Rural Diaries är inte bara en memoar utan också en hyllning till naturen och landsbygdens skönhet. Burtons beskrivningar av fantastiska landskap, skiftande årstider och naturens läkande kraft väcker en känsla av lugn. Hennes djupa kärlek till sin omgivning lyser igenom. Och jag som läsare vill bara omfamna naturen och finna tröst i dess fridfullhet. Skulle detta inte vara nog är boken även väldigt rolig, lärorik, vacker, sorglig och hoppfull. Läs den bara, du kommer att bli överraskad!

Lämna en kommentar