You & I; Rewritten – Chip Pons

Överraskande, charmig och gripande!

Det fina med att vara en del av bokstagram är att man möter människor från hela världen. Människor som älskar böcker. Människor som skriver böcker. Och jag älskar när jag möter sådana människor och får följa deras resa från idé till en färdig bok.  You & I; Rewritten är en sådan bok och kanske är det därför jag kände att jag var tvungen att läsa den; trots att jag inte är ett fan av romance-genren…

You & I, Rewritten: Handlingen i korta drag

I Chip Pons debutroman You & I; Rewritten följer vi Will Cowen. När vi först möter honom verkar allt gå hans väg; han har precis fått ett drömjobb på ett av New Yorks mest kända förlag, Austin Publishing House, och flyttat ihop med sin äldsta och bästa vän Klair. Will och Klair har alltid varit partners-in-crime privat, men nu får de vara det på arbetsplatsen också, då de nu också arbetar ihop. Men när Will möter Graham Austin, chefsredaktör och son till ägaren till APH, börjar allting gå snett. Varje möte dem emellan är besvärligt, osmidigt, klumpigt och obekvämt. Ingenting Will gör blir rätt i Grahams sällskap och Will kan inget annat än att ta det personligt när Graham ger honom kalla handen och inte alls verkar imponerad av det arbete han utför på förlaget.

Men när ett hjärtskärande manuskript landar på Wills skrivbord ser han sin chans till ett genombrott på nya arbetsplatsen. Och kanske, bara kanske en chans till att imponera på den kalle, men oemotståndligt vackre Graham Austin. Vad han inte vet är att detta manuskript inte bara kommer att ge honom hans episka kärlekshistoria, utan även tvinga honom att möta spöken från sitt förflutna. Kanske kan han inte undgå sitt förflutna, men det kan kanske skrivas om?!

You & I Rewritten: Min läsupplevelse

Det känns surrealistiskt att läsa en bok skriven av en random person på andra sidan jordklotet, som påverkar dig. Talar till dig. Förändrar dig. När jag började läsaYou & I; Rewritten, trodde jag aldrig att den skulle säga mig något särskilt. 

Men min läsupplevelse blev väldigt djup och på något sätt personlig. Bokens slut slet mig itu. Bad mig möta mina spöken. Bad mig om försoning och förlåtelse. Jag var inte beredd på att den skulle dra i mina hjärtsträngar och få mig att gråta. Gråta fula tårar. Renande och helande tårar. Men när boken var utläst ifrågasatte jag mitt sätt att agera i vissa situationer som rör min far. Och jag lämnades med frågan; skulle jag kunna leva med mig själv om något hände honom utan att vi hade försonats?! Frågan som jag aldrig hade tänkt på tidigare, för svaret hade varit så givet. Till nu…

Den här boken bär skalet av en klassisk och förutsägbar kärleksroman. En kärleksroman med många, långa och heta sexscener. Aningen för många för mig. Men innanför skalet, mellan sidorna döljer sig djupa, meningsfulla och kärleksfulla ord. Ord som berör, ord som väcker något inom en, ord som förvånar, ord som känns igen, ord som säger sanningen, även om den skaver och gör ont och ord som får dig att skratta. Innanför skalet finns även intressanta och trovärdiga karaktärer. Defekta och märkta av sina livsöden, men ändå fulla av energi och passion. Innanför skalet finns kärleken till Taylor Swift, One Tree Hill och böcker. 

Så ja, You & I; Rewritten är till synes en klassisk kärleksroman, fylld med värme, dråpliga situationer, sex, kärlek, tårar, tjafs, missförstånd, hopp och längtan. Men det är minst lika mycket en roman om svåra ämnen som missbruk, PTSD, psykisk misshandel, död, ångest, sexuella trauman och sorg. 

Slutsats

You & I; Rewritten är en lättsam bok som kan tilltala många läsare. Är du ute efter en lättsam och het kärlekshistoria, är You & I; Rewritten en bok för dig. Om du istället är ute efter en varm historia om vänskap och personlig tillväxt, är You & I; Rewritten en bok för dig. Eller är du ute efter en gripande historia som överraskar och berör dig, ja, då är You & I; Rewritten en bok för dig.

Lämna en kommentar