Hjärtats innersta röst – Jan Philipp Sendker

Oförglömlig, känsloladdad och vacker!

För några år sedan läste jag Konsten att höra hjärtslag. Jag minns än idag hur betagen och förtrollad jag var av den vackra berättelsen. Det var alltså inte så konstigt att jag var tvungen att läsa den fristående fortsättningen på boken som inte bara förtrollade mig, utan en hel värld.

Hjärtats innersta röst: Handlingen i korta drag

När vi åter möter Julia Win har det nästan gått tio år sedan hon återvände hem från Burma. Landet där hennes far föddes och älskade innerligt. Men också landet där hon fann en bror, U Ba. Under dessa tio år har hon hunnit bli en framgångsrik advokat på Manhattan, men det är någonting som skaver i hennes liv. Hon känner sig vilsen, utbränd och till råga på allt har hon börjat höra röster från sitt eget hjärta. Rösterna tillhör en kvinna som har hamnat mellan två världar.

Precis som hennes far, flera år tidigare hade gjort, bestämmer hon sig för att återvända till Burma för att både hitta tillbaka till sig själv och meningen med livet. Tillsammans med sin bror upptar hon sökandet efter kvinnan vars röst hon hör; Nu Nu. Ju mer hon får veta om Nu Nu desto mer lär hon känna sig själv. Det liv som Julia kände till kommer aldrig att bli sig likt.

Hjärtats innersta röst är en historia där passion varvas med tragik och där Sendker utforskar människans innersta. Det är en vacker berättelse om sorg, kärlek, identitet, familj, tacksamhet, passion, förlåtelse, uppskattning och livets mening.

Hjärtats innersta röst: Min läsupplevelse

Jag måste erkänna att jag har varit orolig för att läsa den här romanen och jag trodde aldrig att den skulle bli lika bra som dess föregångare. Men precis som när jag läste föregångaren, blev jag helt förtrollad av den enkla men ack så vackra berättelsen. Att läsa den här romanen var som att meditera och U Ba blev den andlige ledaren som vägledde mig genom livets gåtor. Jag älskar att jag kom så nära karaktärerna och fick följa med dem in i en helt ny värld, som är så olik den jag lever i. Genom Julias och U Bas resa fick jag också ta del av Burma och dess människor igen. Det var en oförglömlig resa med många fantastiska möten som påminde mig om att vara vänlig och tacksam.

Slutsats

Jag känner fortfarande bokbaksmälla efter den här boken, trots att jag har läst många bra böcker efter den. Det är svårt att sluta tänka på den underbara, sorgsna, känslosamma, våldsamma och vackra resan som Sendker har låtit mig ta del av. Om du, liksom jag, älskar att resa och möta nya människor, är det här en bok för dig. Den kommer att utmana dina tankar och tala till ditt hjärta.

3 svar på ”Hjärtats innersta röst – Jan Philipp Sendker”

Lämna en kommentar