Random Sh*t Flying Through the Air – Jackson Ford

Vass, intensiv och sjuhelvetes rolig!

Under 2021, efter att min kusin hade tipsat mig om den, läste jag The Girl Who Could Move Sh*t with Her Mind. Jag var helt salig. Och utmattad. Det kändes som att jag hade sprungit ett maraton, flera gånger om. Tempot i boken var högt och det gällde verkligen att hålla i sig i svängarna, annars kastades man omkull. Jackson Ford kan det där med att greppa tag i läsaren och jag visste att jag var såld. Jag visste att jag skulle läsa allt han skrev i fortsättningen. Ett år senare var jag äntligen redo att läsa fortsättningen på Teagan Frosts äventyr och nu tror jag att jag har lyckats samla mina tankar om den. Men jag ber om ursäkt redan innan. Ingenting jag skriver här kommer att göra den här boken rättvisa…

Random Sh*t Flying Through the Air: Handlingen i korta drag

Låt mig ta dig med på en spännande resa genom Jackson Fords nya bok Random Sh*t Flying Through the Air – en uppföljare till The Girl Who Could Move Sh*t with Her Mind. Följ Teagan Frost, en unik tjej med en unik förmåga, psykokinesi, – när hon ställs inför nya utmaningar och faror.

Efter att ha tagit itu med de känslomässiga efterverkningarna av händelserna i den första boken, ser Teagan ut att ha hittat fotfästet och vara tillbaka på rätt spår. Kanske kan hennes dröm om att gå en matlagningskurs och sedan öppna en egen restaurang äntligen bli sann. Men universum verkar ha andra planer. När Matthew, en pojke som också har psykokinetiska krafter, dyker upp i Kalifornien vänds hela Teagans liv upp och ner. Men till skillnad från Teagan är Matthew en sociopatisk skurk utan samvete eller omsorg om någon annan än sig själv. Han manipulerar och orsakar smärta, och när han lär sig att han kan utlösa jordbävningar, använder han sin kraft för ren och skär njutning. Trots att Matthew bara är 4 år, är det enda han vill ha förstörelse, död och kaos. Nu ligger ansvaret på Teagan Frost och hennes team på China Shop att stoppa Matthew innan han lyckas radera hela USA:s västkust från kartan.

Följ Teagan och hennes team när de kämpar mot klockan och strider mot starka och förödande krafter. Krafter som inte liknar någonting som de tidigare har mött.

Random Sh*t Flying Through the Air: Min läsupplevelse

Att läsa den här boken var som att tillsammans med färgstarka kompisar åka ut på en vild och skakig åktur full av adrenalin, skratt och kaos. I boken finns inget utrymme för tristess. Istället är det full fart framåt, från början till slut. Här har Ford skruvat upp volymen till max och ger läsaren mer av allting. Mer dynamik och nyanser i karaktärsbygget, mer humor, mer känslor, mer destruktion och definitivt fler saker som flyger genom luften. Allting känns mer meningsfullt för att ge läsaren en så livlig läsupplevelse som möjligt. Jag fick flera gånger ducka för att inte få ett flygande föremål i huvudet. 

Likt första boken har Ford här samlat ihop en ensemble med färgstarka karaktärer, som alla behövs för att helheten ska bli så magisk som den blev. Men starkast lyser ljuset på bokens två huvudkaraktärer; Teagan och Matthew. Teagan är fortsatt Teagan. Sarkastisk, självmedveten, dryg, självcentrerad, missanpassad och djärv. Hennes inre monologer, käcka ordval och vassa humor är spot on i den här boken. Jag älskar henne! Sedan har vi Matthew. Kanske den värsta karaktären jag någonsin har mött. Tänk er Joffrey och Ramsay från GoT möter Damien från The Omen. Den här lilla 4-åringen rymmer typ all världens grymhet i sin lilla kropp. Och med det vet jag att det är katter och inte barn jag ska vara mamma till!

Random Sh*t Flying Through the Air är en spännande och intensiv bladvändare som är full av utmaningar, förluster och svåra val. Men den är också full av action, humor och fantastiska karaktärer. Det är en bok som kommer få dig att skratta, skrika, få nervösa sammanbrott och hoppa upp och ner. Och ibland, även om det inte är någonting vi pratar högt om, kommer den få dig att tro att du har psykokinetiska krafter. 

Slutsats

Vill du läsa en bok som är lika fartfylld som en berg-och-dalbana, och samtidigt ger humor och djup inblick i mänskliga relationer, då är det här boken för dig. Med sitt lätthanterliga språk, sina käcka repliker som ”Holy Flying Shitballs” och komplexa karaktärer är det här en bok som kommer bli svår att lägga ifrån sig när du väl har påbörjat den! Men nu är bara frågan: Hur ska Ford lyckas hålla ribban så högt i den tredje boken?!

Lämna en kommentar