The Girl Who Could Move Sh*t with Her Mind – Jackson Ford

Balanserad, kvick och djärv!

När min kusin rekommenderar böcker brukar det handla om Harry Potter. Därför var jag väldigt överraskad när hon rekommenderade något som varken tillhör HP-serien eller är skrivet av J.K. Rowling, vad jag vet i alla fall. Vem som gömmer sig bakom Jackson Ford pseudonymen är typ en gåta…

The Girl Who Could Move Sh*t with Her Mind: Handlingen i korta drag

The Girl Who Could Move Sh*t with Her Mind är skriven av Jackson Ford och den första delen i Frost Files. Serien som handlar om Teagan Frost som kämpar med att hålla ihop saker och ting. Det enda hon vill göra är att luta sig tillbaka, ta en öl och låtsas att hon är normal för en gångs skull, men istället utnyttjas hon, av regeringen, för sina telekinetiska krafter och skickas på superhemliga uppdrag. När en man hittas mördad, misstänks Teagan genast för att vara inblandad. Hon har 24 timmar på sig att rentvå sitt namn och hennes liv är inte det enda som står på spel. Om hon inte lyckas avslöja konspirationen i tid, kommer L.A att utplånas.  

The Girl Who Could Move Sh*t with Her Mind: Min läsupplevelse

Det här är en roman som är full av fantasi, kvickhet och slumpmässig skit som flyger genom luften. Det är en roman i filmformat, där Alias möter X-men och det är beroendeframkallande. Den här boken är rolig, spännande, fartfylld samt full av oväntade vändningar och komplexa karaktärer (även de onda). Den innehåller en blandning av olika genrer som fantasy, mysterium, thriller, tragedi, drama, komedi och oförutsägbar action.

Jag älskade allt med den här romanen. Men mest älskade jag Teagan och hennes djärvhet. Jag förstår dock att det inte kommer att passa alla. Hon är en sådan karaktär som du gärna skulle vilja vara men som du inte gärna vill ha att göra med. För mig blir det här aldrig tråkigt och språket gör att det såväl är lättsamt som lättillgängligt. Jag är frälst och det bästa av allt… det finns en bok två och en bok tre! 

Slutsats

Det här är en roman i filmformat. Den är rapp, djärv, balanserad, rolig och spännande. Fords sarkasm och ironi smittar av sig och gör att hjältinnan Teagan stannar hos läsaren, vare sig man vill det eller inte. Gillar du tempo, är det här en roman för dig! Jag är frälst, men det bästa av allt är att det finns tre böcker till…

1 svar på ”The Girl Who Could Move Sh*t with Her Mind – Jackson Ford”

Lämna en kommentar