August-Ambassadör 2022

Jag kan nu stolt berätta att jag är August-Ambassadör i kategorin Årets Svenska Fackbok. Tack bästa Augustpriset för att jag får chansen och förtroendet igen. Förra året fick jag bevaka Årets Svenska Skönlitterära bok och det var en av de häftigaste upplevelserna jag hade varit med om. Jag är så glad att jag får vara med igen, men i år genom att nörda ner mig i facklitteraturen. Jag ska vara ärlig med är, jag är väldigt nervös men också väldigt taggad, Facklitteraturen ligger lite utanför min bekvämlighetszon, men vem älskar inte utmaningar?

Vad innebär det att vara August-Ambassadör?

För mig innebär det att jag får kombinera mina två nöjen; att läsa och att skriva, men det innebär också att jag får sprida entusiasmen som läsningen kommer med vidare till mina följare. Jag har ett brinnande intresse för ord, böcker samt läsning och för mig är det viktigt att försöka förmedla glädjen i detta till mina följare.

Efter nominerings-eventet 24 oktober kommer jag att få hem de sex titlarna i kategorin: Årets Svenska Fackbok. Målet är att läsa dem alla och att skriva mina tankar om dem, innan Augustgalan och vinnaren blir korad. Här hoppas jag att ni är med och diskuterar böckerna med mig.

Vad kan ni förvänta er av mig som August-Ambassadör?

Mitt mål är som sagt att läsa de sex böckerna som blir nominerade i min kategori och att skriva mina tankar om dem, innan 28 november. Jag kommer kanske inte alltid vara positiv, men jag kommer att vara ärlig. Jag kommer också att försöka skapa bokkonst utifrån varje bok; jag började med det förra året när jag var August-Ambassadör och jag vill inte vara sämre i år. Med andra ord kan ni förvänta er att bli överösta med boktips, boksnack, bokfunderingar och bokbilder.

Vilka böcker är nominerade?

Jag vet inte än vilka böcker som är nominerade i respektive kategori. Alla titlarna tillkännages under nominerings-eventet 24 oktober med start 17.45. Följ när Yukiko Duke presenterar nomineringarna i respektive kategori på augustpriset.se.

De olika kategorierna är: Årets Svenska Fackbok, Årets Svenska Skönlitterära Bok, Årets Svenska Barn- och ungdomsbok och Lilla-Augustpriset. Lilla Augustpriset vänder sig till alla mellan 16 och 20 år. Även här blir sex bidrag nominerade, varpå allmänhetens röster blir sammanvägda med juryns röster för att utse en vinnare.

När koras vinnaren?

Vinnaren i respektive kategori koras under Augustgalan 28 november. Mer information om det kommer.

Jag hoppas att ni är med mig på den här resan. Om ni har frågor om mitt uppdrag eller undrar något, är det bara att fråga på.
Vilka tror ni blir nominerade i min kategori?

2 svar på ”August-Ambassadör 2022”

Lämna en kommentar