Den Perfekta Pojkvännen – Alexis Hall

Brittisk, rapp och aningen förutsägbar!

När jag såg att Den Perfekta Pojkvännen skulle komma på svenska, visste jag att jag var tvungen att ha den. När fantastiska Tina sedan rekommenderade den i min #12challenge för i år kunde jag inte vänta längre. Jag var tvungen att se vad allt tjohej var om… Tack Bokförlaget Forum för att jag fick läsa!

Den Perfekta Pojkvännen: Handlingen i korta drag

Alexis Halls roman Den perfekta pojkvännen är Casey McQuistons roman Rött, vitt och kungligt blått möter Mhairi McFarlanes roman Vi kunde lika gärna aldrig nånsin mötts och får en bäbis. Den Perfekta Pojkvännen utspelar sig i pulserande London och där följer vi Luc O’Donnell och Oliver Blackwood.

Luc är ett ökänt kändisbarn, som hela sitt liv har försökt distansera sig från sin rockstjärnefar. Men trots sina ansträngningar hamnar Luc i en knepig situation när en skandalös bild av honom dyker upp i media och hotar både hans karriär och privatliv. I ett desperat försök att rädda ansiktet går Luc med på en deal att försöka dejta en respektabel och pålitlig man. På så sätt kan han reparera sitt image. In kommer Oliver Blackwood. En uppklädd, skandalfri och tafatt advokat som verkar vara den perfekta kandidaten för att spela rollen som Lucs beundrande pojkvän.

Trots de facto att de inte har någonting gemensamt inleder de ett fejk-förhållande; bara tills det att det värsta har blåst över. Men det visar sig vara lättare sagt än gjort att låtsasdejta. Trots deras initiala olikheter finner sig Luc och Oliver snart dragna till varandra. Och det som börjar som ett falskt förhållande blommar snart till något djupare och mer meningsfullt. Ju mer tid de spenderar med varandra, desto mer lär de känna varandra. De skrattar, delar hemligheter och blir sårbara med varandra. Efter ett tag är det lättare sagt än gjort att inte falla för varandra. Och lättare sagt än gjort att lyckas släppa taget.

Den Perfekta Pojkvännen: Min läsupplevelse

Ni minns kanske att jag var väldigt besviken efter att jag hade läst Rött, vitt och kungligt blått. Men den genuina känslan som jag saknade hos McQuiston fick jag i Den Perfekta Pojkvännen. Alexis Hall har skrivit en charmig, kvick, väldigt brittisk och romantisk komedi som fick det att rycka i både mina mungipor och mina hjärtsträngar. Han har skrivit en bok som ger en god eftersmak.

Den är fylld med sprudlande kvickhet, roliga dialoger och ömma stunder av genuin känsla. Jag både skrattade och himlade med ögonen några gånger när jag läste. För att inte tala om de gångerna jag stannade upp för att tänka ”Aww” innan jag fortsatte läsa. Precis som i Vi kunde lika gärna aldrig nånsin mötts, finns här ett djup i Lucs och Olivers relation. Och för mig blir det en kärlekshistoria av rang. Det är inte bara en historia om två personer som blir förälskade, utan en historia om personlig tillväxt, förlåtelse och vikten av att vara sann mot sig själv. Det handlar om resan som Luc och Oliver tar för att bli de bästa versionerna av sig själva och hitta lycka i sina liv. 

Jag njöt verkligen av det mesta i denna roman. Jag njöt av humorn, de charmiga men något dryga huvudkaraktärerna, de levande miljöerna som gör att jag befinner mig mitt i Londons puls och den varma romantiken mellan Luc och Oliver. Men jag njöt inte av det något grova språket. Det är det som gör att boken inte blir en fullpoängare för mig. Jag är av den gamla skolan som tycker att vi inte behöver använda de grövsta orden för att beskriva våra könsorgan. Eller att vi behöver prata så mycket om könsorgan alls. Men, jag tror också att jag är en av få som tycker så…

Slutsats

Summa summarum kan du som letar efter en rapp, charmig, fängslande och upplyftande berättelse om kärlek, försoning och personlig utveckling, sluta leta nu. Den Perfekta Pojkvännen är en roman som elegant sammanflätar humor, romantik och personlig tillväxt till en hjärtevärmande och charmig historia som på första sidan fångar ditt hjärta och håller i det hårt till sista sidan.

Lämna en kommentar